Energia i serveis VILALTA

Tres generacions

  La primera generació: Antoni Vilalta Capdevila i Teresa Vilalta Aixalà, els fundadors. Tot començà quan el 1956 Antoni Vilalta Capdevila, natural de Maldà (l’Urgell) va instal·lar el seu primer surtidor de combustible a localitat de Les Borges Blanques, a la provincia de Lleida. Resultà que la capital de Les Garrigues, territori majoritàriament dedicat a l’agricultura i insignia de la industria de l’oli i de l’ara reconeguda varietat arbequina, era llar de qui es va convertir en la seva companya vital: Teresa. Que -per capritxos de l’atzar o casualitats del destí- portava com a primer cognom VIlalta. I amb la unió d’Antoni Vilalta Capdevila i Teresa Vilalta Aixalà, va fundar-se la primera generació del que és, fins avui mateix, un negoci familiar amb més de 60 anys d’història, i 3 generacions dels Vilalta al capdavant.

  El 1960 s’inaugurava l’estació de Les Quatre Carreteres a Vila-seca, a la cruïlla de la N-340 i l’actual C-14 (antiga autovia de Salou a Reus). Des d’aleshores s’ha convertit en el centre d’operacions i espai on s’estableix l’oficina central de la companyia. Un espai multifuncional on s’ubica la pròpia estació de servei, centre de rentat del vehicle, l’hotel Quatre Carreteres, el restaurant Quatre Carreteres, les naus de logística i flota i la planta de distribució i emmagatzematge de combustible. L’edifici de les oficines centrals va albergar, al pis superior, la vivenda habitual de l’Antoni i la Teresa fins el 2006.

Estació de Servei Vilalta 4 Carreteras Vila-seca, 1966

Estació de Servei Vilalta 4 Carreteras Vila-seca, 1966

Estació de Servei Vilalta 4 Carreteras Vila-seca, 1976

Estació de Servei Vilalta 4 Carreteras Vila-seca, 1976

  Al llarg d’aquests anys aquest espai s’ha convertit en un punt clau d’avituallament, descans i proveïment de combustible pel transport de mercaderies de tot tipus i el trànsit rodat en l’eix sud-nord i litoral-interior. Ocupem un espai distintiu en el que, antigament, es coneixia com l’espai de trànsit entre dos continents Àfrica i Europa.

  Vilalta és una empresa fortament arrelada al teritori català i al seu desenvolupament. La principal àrea de influència és Tarragona, on ocupem una posició destacada al mercat. Servim des dels inicis als conductors, vehicles i societat en general. Especialitzant- nos, de forma embrionària, en donar el servei i distribució de carburants a empreses, indústria, nàutica i explotacions agrícoles i ramaderes i a particulars. Des de les pròpies estacions de servei i la nostra planta de distribució.

  Actualment disposem d’ Estacions de Servei i punts de distribució per tota la costa mediterrània. Des de València fins a Girona

  Vilalta és molt més que benzineres . La diversificació va entrar fa temps a la nostra corporació i la nostra planta de distribució de combustible és lider a la zona, les nostres botigues de conveniència dintre de les estacions i -en un futur pròxim- fora d’elles van adquirint importància significativa, així com les nostres explotacions en el sector de la restauració i els allotjaments.

  Durant el desenvolupament de la nostre història s’han incorporat la segona i la tercera generació de la familia Vilalta. Avui els fills d’Antonio i Teresa, Pere Vilalta Vilalta i Maria Antònia Vilalta Vilalta, són els socis i propietaris. Alguns membres de la tercera generació ja s’han incorporat al negoci. El futur d’un negoci familiar que està garantit, gràcies a la consolidació d’un equip de treballadors que ha anat creixent amb la pròpia familia, i ja en formen part.

suministrement gasoil flota pesquera port tarragona

Unitat de suministre per a flota Pesquera i particulars Port de Tarragona 2017

  Després de més de sis dècades al sector de la distribució de carburants, la mobilitat i l’energia, transitant entre dos segles, afrontem el futur amb la força i tota la energia per assolir nous èxits davant el reptes d’un avui canviant i un demà excitant que ens demana una adaptabilitat obligada per seguir servint a la societat amb una clara vocació de servei públic.

  Amb l’adquisició de la cadena Benzoil i la seva incorporació a la nostra Xarxa d’Estacions de Servei Vilalta entrem al sector de la compra de combustible en el mercat lliure i continuem l’expansió pel territori.

Estació de Servei Vilalta 4 Carreteras Vila-seca, 2017

Estació de Servei Vilalta 4 Carreteras Vila-seca, 2017

  La nostra realitat ens demana i exigeix presentar-nos com el que som: una empresa especialitzada en Energia i serveis per el benestar i la mobilitat de les persones i les empreses. Aquest fet ens impulsa a un futur que ja ha començat.

Celebració dels 60 anys de Vilalta. Vila-seca, desembre 201

Celebració dels 60 anys de Vilalta. Vila-seca, desembre 2016